Ananasowiec

Misja Tereski
Ananasowiec
Doskonałe ciasto na ¶więta i nie tylko.

Składniki:

* CIASTO BISZKOPTOWE
* 4 jajka
* 3/4 szklanki m±ki
* 1/2 szklanki cukru
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
*
* KREM
* 1 puszka ananasa
* 1 kostka masła
* 1 budyń waniliowy
* 3 łyżki wody
* 4 żółtka
* 4 łyżki cukru
*
* BEZA KOKOSOWA
* 4 białka
* 1 szklanka cukru
* 20 dag wiórek kokosowych

Przepis na ciasto biszkoptowe: Upiecz biszkopt ma być cienki. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

Przepis na krem: Z soku z ods±czonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek ugotować budyń. Ostudzić. Dodać do masła, na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę.

Przepis na bezę kokosow±: Z białek i cukru ubić pianę na sztywno. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać na pergaminie. Upiec bezę w tej samej formie co biszkopt. Bezę piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Biszkopt nas±czyć. Na wierzch położyć krem i na górze bezę.

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski