Botwinka

Misja Tereski
Sk³adniki

* ok 2,5 litra wody w duzym garnku,
* jedna duza cebula, lub dwie male,
* minimum to ok 20 lodyg z liscmi mlodych buraczkow,
* 4 duze ziemniaki,
* 2 korzenie pietruszki,

* duzy peczek kopru,
* 2-3 lodygi selera,
* mieso z kurczaka np 2 udka
,
* przyprawa rodzaju warzywko, sol, pieprz ziolowy i naturalny, listek laurowy, odrobina curry, lyzeczka cukru

Opis przygotowania

Zagotowac wode w garnku, przyprawic warzywkiem, sola i pieprzem, wrzucic umyte porcje kurczaka, zmniejszyc temp. palnika i gotowac ok 15 minut. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebule pokroic w kostke i wrzucic do garnka, zagotowac, po czym: pokroic na dosc drobno botwine, ziemniaki kroimy w kostke, pietruszke w kostke, selera w paski. i wrzucamy wszystko do garnka. Wrzucamy listek laurowy i ewentualnie doprawiamy przyprawiamy do smaku. Gotujemy az wszystkie warzywa beda miekkie (ok 30 min). Na kokiec wrzucamy drobno pokrojony koper

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski