Misja Tereski
Składniki
* 500g kapusty włoskiej * pieprz * sól * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * 2 z±bki czosnku * 150g kiełbasy wędzonej * 100g cebuli * 3 łyżki oliwy z oliwek * 250g ziemniaków * 1 łyżka Vegety Ziołowej Opis przygotowania Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki, kapustę włosk± pokroić na wst±żki, a cebulę drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju usmażyć posiekan± cebulę. Dodać czosnek, ziemniaki, kapustę włosk± i Vegetę Ziołow±. Zalać gor±c± wod± tak, aby przykryć warzywa. Wymieszać i gotować około 20 minut pod przykryciem aż warzywa zmiękn±. Ciepłe warzywa wraz z płynem rozdrobić w blenderze lub zmiksować. Dodać pieprzu i 400 ml wody, krótko podgotować. Kiełbasę podgotować, pokroić na talarki i dodać do zupy. Na koniec Caldo verde posolić według smaku posypać pietruszk± i podać |