Caldo verde

Misja Tereski
Składniki

* 500g kapusty włoskiej
* pieprz
* sól
* 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
* 2 z±bki czosnku

* 150g kiełbasy wędzonej
* 100g cebuli
* 3 łyżki oliwy z oliwek
* 250g ziemniaków
* 1 łyżka Vegety Ziołowej

Opis przygotowania
Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki, kapustę włosk± pokroić na wst±żki, a cebulę drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju
usmażyć posiekan± cebulę. Dodać czosnek, ziemniaki, kapustę włosk± i Vegetę Ziołow±. Zalać gor±c± wod± tak, aby przykryć warzywa. Wymieszać i gotować około 20 minut pod przykryciem aż warzywa zmiękn±. Ciepłe warzywa wraz z płynem rozdrobić w blenderze lub zmiksować. Dodać pieprzu i 400 ml wody, krótko podgotować. Kiełbasę podgotować, pokroić na talarki i dodać do zupy. Na koniec Caldo verde posolić według smaku
posypać pietruszk± i podać

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski