Letnie tabbouleh

Misja Tereski
http://images48.fotosik.pl/163/8177cbe89dabe2d9.jpg

Składniki:

170 g kuskusu
2 ¶rednie jajka
1 drobno posiekana czerwona cebula
1 czerwona i 1 żółta papryka (drobno pokrojone)
po 1 łyżce siekanej natki pietruszki, kolendry i szczypiorku
3 łyżki siekanej mięty
sok i skórka otarta z 1 cytryny
sok i skórka otarta z 1 limonki
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i czarny pieprz

Sposób przygotowania:

1 Przygotowujemy kaszę według wskazówek na opakowaniu.
W tym czasie gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy i bardzo drobno siekamy.
2 W dużej misce mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
Tuż przed podaniem solimy i pieprzymy do smaku.

Uwagi:

Porcje: 4
Przygotowanie: 25 min
Gotowanie: 10 min
Kalorie: 720 kcal
Tłuszcz: 12 g

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski