Misja Tereski
Tiramisu - składniki 1 kg mascarpone 8-10 żółtek 200 g cukru pudru 150 ml amaretto 400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San) 800 ml mocnej ostudzonej kawy Tiramisu - sposób przygotowania Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładk± masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijaj±c, aż krem zgęstnieje. Kawę poł±czyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w kawie, tak żeby nasi±kły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu. Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu. Czas: powyżej 60 minut Poziom trudno¶ci: łatwe Koszty: tanie Dla ilu osób: powyżej 4 |