Tiramisu

Misja Tereski


Tiramisu - składniki

1 kg mascarpone
8-10 żółtek
200 g cukru pudru
150 ml amaretto
400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San)
800 ml mocnej ostudzonej kawy

Tiramisu - sposób przygotowania

Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładk± masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijaj±c, aż krem zgęstnieje. Kawę poł±czyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w kawie, tak żeby nasi±kły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.

Czas: powyżej 60 minut
Poziom trudno¶ci: łatwe
Koszty: tanie
Dla ilu osób: powyżej 4

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski