ďťż

Kasztelańskie serca

Misja Tereski
Składniki

Dla ilu osób:
Dla czterech
Czas przyrządzenia:
60 minut

* serca wieprzowe lub wołowe 50 dag
* vegeta 1 szczypta
* majeranek 1 szczypta
* pieprz czarny 1 szczypta
* sól 1 szczypta
* mąka 1 łyżka czubata
* koncentrat pomidorowy 3 łyżki
* śmietana 150 ml
* masło 3 łyżki
* cebula 15 dag
* fasola perłowa 15 dag
* włoszczyzna bez kapusty 25 dag
* papryka słodka mielona 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Serca wyczyść, zalej wrzątkiem, zagotuj. Odcedź ponownie i zagotuj. Posól i dalej gotuj do miękkości. Wyjmij serca, ostudź, pokrój w paski. Namoczoną fasolę ugotuj w wodzie. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Zasmażkę rozprowadź w 150 ml wywaru z serc. Połącz śmietanę i znowu zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, fasolę odcedzoną i serca. Całość ponownie zagotuj. Przypraw do smaku.

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski