ďťż
Misja Tereski
Składniki
Dla ilu osób: Dla czterech Czas przyrządzenia: 60 minut * serca wieprzowe lub wołowe 50 dag * vegeta 1 szczypta * majeranek 1 szczypta * pieprz czarny 1 szczypta * sól 1 szczypta * mąka 1 łyżka czubata * koncentrat pomidorowy 3 łyżki * śmietana 150 ml * masło 3 łyżki * cebula 15 dag * fasola perłowa 15 dag * włoszczyzna bez kapusty 25 dag * papryka słodka mielona 1 szczypta Sposób przyrządzenia Serca wyczyść, zalej wrzątkiem, zagotuj. Odcedź ponownie i zagotuj. Posól i dalej gotuj do miękkości. Wyjmij serca, ostudź, pokrój w paski. Namoczoną fasolę ugotuj w wodzie. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Zasmażkę rozprowadź w 150 ml wywaru z serc. Połącz śmietanę i znowu zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy, fasolę odcedzoną i serca. Całość ponownie zagotuj. Przypraw do smaku. |