ďťż
Misja Tereski
łosoś
http://img220.imageshack.us/img220/5726/obrazek40470.jpg Łosoś i szpinak np. 1 kg filetu łososia i 1/2 kg szpinaku sól, pieprz ocet balsamico oliwa z oliwek sos worcestershire sok z cytryny miód Szpinak myję, obcinam końce, szatkuję. W dużym garnku rozpuszczam odrobinę masła lub oliwy, na to wrzucam liście szpinaku. Mieszam. Jak gotowy (po kilku minutach zmniejszy objętość, ściemnieje i nie należy go już wtedy podgrzewać) doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na parze przez ok. 15 minut gotuję kawałki łososia bez skóry, ew. smażę na oliwie. Sos robię mieszając oliwę, worcestershire, sok z cytryny, miód, ocet balsamiczny. Na talerz kładę szpinak, na szpinak łososia, całość obficie polewam sosem. Palce lizać. :-) Żródło:zpierwszegotloczenia.pl |