Magdalenki

Misja Tereski
Magdalenki

SKŁADNIKI: 250 g oliwy z oliwek (lub oleju słonecznikowego), 250 g jajek - ok. 4 dużych jajek, 250 g m±ki, 250 g cukru, skórka starta z jednej dużej cytryny

SPOSÓB WYKONANIA: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. Formę do muffinów natłu¶cić lub wyłożyć papilotkami. Jajka krótko ubić trzepaczk± lub mikserem z płaskim ubijakiem. Stopniowo wsypywać cukier, cały czas ubijaj±c do uzyskania jednolitej konsystencji (jajek nie ubijamy na sztywno). Nadal ubijaj±c, powoli wlać oliwę z oliwek. Dodać skórkę z cytryny, a następnie przesian± m±kę. Wymieszać drewnian± łyżk± do uzyskania jednolitej konsystencji. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysoko¶ci. Piec (w zależno¶ci od wielko¶ci foremek) od 20 do 35 minut.

http://img220.imageshack.us/img220/4559/obrazek40446.jpg

¬ródło:zpierwszegotloczenia.pl

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski