Podkarpackie proziaki

Misja Tereski
Podkarpackie proziaki

http://img199.imageshack.us/img199/603/obrazek40305.jpg

Składniki:

* 1 kg m±ki
* 1 1/2 łyżeczki sody
* 1/2 litra kwa¶nego mleka, kefiru
* 1 łyżeczka soli
* 2-3 jajka

Do naczynia wlać kwa¶ne mleko i dodać pozostałe składniki. Wyrabiać długo, rozwałkować na grubo¶ć 1,5 - 2 cm i wykrawać szklank±. Piec na blasze w temperaturze 170 ºC, przez około 15-20 minut, z obu stron, aż będ± rumiane.

Smacznego:-)

http://img233.imageshack.us/img233/8538/obrazek40306.jpg

¬rodło:zpierwszegotloczenia.pl

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski