ďťż

Karkowka duszona

Misja Tereski
Składniki

* ok 50-60 dag karkowki
* maka
* olej
* 2 durze cebule
* 2 suszone grzyby
* srednia marchewka
* 4-5 ziaren pieprzu

* 2 ziarna ziela angielskiego
* lisc laurowy
* sol
* pieprz
* papryka
* czosnek granulowany
* przyprawa do zup

Opis przygotowania
Karkowke kroimy w kawalki(wieksza kostke),obtaczamy w mace i obsmazamy na oleju.Przekladamy do rondelka.Cebule kroimy w kostke i przesmazamy na oleju z maka,pozostalymi z obsmazania miesa.Marchewke obieramy i kroimy w plasterki.Cebule i marchew przekladamy do rondla z miesem i dodajemy grzyby suszone i przyprawy.Zalewamy woda,tak aby cale mieso bylo zakryte i dusimy do miekkosci.Mozna na koniec duszenia dodac smietane

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski