Fale Dunaju

Misja Tereski
Fale Dunaju

Składniki na ciasto

25 dkg tłuszczu
25 dkg cukru
1 cukier waniliowy
6 jaj
35 dkg m±ki
1/2 szkl m±ki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao(tylko do zabarwienia jednej czę¶ci ciasta)
2 łyżki wody(tylko do tej cze¶ci ciasta gdzie dodano kakao)

Przygotowanie

Tłuszcz ,cukier i cukier waniliowy utrzeć na gładk± masę i dodać do tego resztę składników.Utrzeć na jednolit± masę .Połowę ciasta wyłożyć na blachę, do drugiej połowy dodaj kakao i wodę.Na ciasto można wyłożyć wi¶nie ,agrest lub truskawki .Piec ok 30 min

Składniki na krem
3/4 litra mleka
2 budynie ¶mietankowe
1/2 szkl cukru
cukier waniliowy

Przygotowanie

Do mleka dodać szczyptę soli , cukier , cukier waniliowy i ugootowac z niego budyń.Schłodzić.2 kostki masła utrzeć i stopniowo , małymi porcjami dodawać do niego schłodzony budyń .Utrzeć na jednolit± masę , dodać aromat waniliowy i gotowy krem wyłożyć na ciasto .Schłodzić , polać polew± czekoladow± i już można się objadać .SMACZNEGO !

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski