Zupa kurkowa

Misja Tereski
Składniki

* 0,5 kg ¶wieżych kurek
* 4-5 ¶redniej wielko¶ci ziemniaków
* 1 cebula
* 3 łyżki masła
* 1 litr wywaru warzywnego

* 1/3 szkl. ¶mietany 18%
* 1 płaska łyżeczka
m±ki pszennej
* 0,5 szklanki ¶wieżego soku z marchwi
* do smaku: sól i pieprz mielony
* do posypania: posiekana natka pietruszki

Opis przygotowania

Na petelni rozpu¶cić masło, zeszklić na nim posiekan± drobno cebulę, dodać grzyby, dusić 10 min.. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać w garnku wywarem, dodać grzyby, gotować kilka minut aż ziemniaki będ± miękkie. ¦mietanę dokładnie wymieszać z m±k± i szczypta soli, zahartować niewielk± ilo¶ci± zupy, wlać do garnk±, dodać sok marchwiowy, zagotować, doprawić sol± i pieprzem. Podawać posypan± natk± pietruszki. Dodanie ¶wieżego soku marchwiowego powoduję, że zupa ma ¶liczny kolor i doskonały, lekko słodkawy smak

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski