Krokiety francuskie

Misja Tereski
Składniki

* 40 dag wołowiny bez ko¶ci,
* 20 dag włoszczyzny,
* 15 dag pieczarek,
* 8 dag cebuli,
* 1 łyżka
oleju słonecznikowego,
* 15 dag wędzonej szynki,
* 1 jajko,

* 3 dag tartej bułki,
* 50 ml ¶mietany,
* 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
* sól i pieprz do smaku,
* m±ka, jajko, i tarta bułka do panierowania,
* tłuszcz do smażenia.

Opis przygotowania
Mięso umyć, zalać wrz±c± osolon± wod±. Ugotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać obrane i umyte warzywa. Pieczarki i cebulę oczy¶cić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Przestudzić i zmielić razem z mięsem i szynk±. Wymieszać z jajkiem, tart± bułk±, ¶mietan± i posiekan± natk± pietruszki. Doprawić sol± i pieprzem do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o ¶rednicy 3 cm i długo¶ci 5 cm Panierować w m±ce, jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski