ďťż
Misja Tereski
Składniki
* 1kg.truskawek, * 1łyżka galaretki truskawkowej , * 7 łyżek cukru, * 25dag.śmietany kremówki, * 25dag.kwaśnej śmietany 22%, * 5 łyżek posiekanych migdałów, * 5 łyżek miodu, * 2op.cukru waniliowego, Opis przygotowania Truskawki pokroić na kawałki,75dag.przełożyć do garnka,dodać cukier i mieszając gotować 10min.,galaretkę wymieszać z 100ml.wody,dodać do truskawek ,wymieszać i lekko podgrzać.Migdały uprażyć,wymieszać z miodem,ostudzić.Kremówkę ubić z cukrem waniliowym,dodać kwaśną śmietaną,migdałami i masą truskawkową.Foremki natłuścić napełnić masą i włożyć na noc do zamrażalnika i wyjąć je na ok.30min.przed podaniem.Udekorować pozostawionymi truskawkami |