Stek pomarańczowy

Misja Tereski
Składniki
3 łyżki Sos Worcestershire L&P
sok z jednej pomarańczy
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
1 łyżka musztardy z Dijon
4 steki z polędwicy wieprzowej
200 g pieczarek pokrojonych
1 duża cebula posiekana
olej do smażenia

Przygotowanie
Sok pomarańczowy, sos worcestershire, skórkę i musztardę dokładnie wymieszać. Dodać mięso i marynować przez około 15 minut.
Rozgrzać olej na patelni i usmażyć steki. Dodać cebulkę i pieczarki. Smażyć kilka minut. Na koniec dodać marynatę. Cało¶ć zagotować.

Podawanie
Podawać na gor±co z ziemniakami i sałat±.

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski