ďťż
Misja Tereski
Lody cynamonowe
SKŁADNIKI: 850 ml mleka - użyliśmy 3,2%, 1 laska cynamonowa o długości ok. 10 cm, skórka z cytryny o długości ok. 8 - 10 cm, 6 średnich żółtek, 300 g cukru, świeża mięta do dekoracji. SPOSÓB WYKONANIA: Do rondelka wlać połowę mleka, włożyć laskę cynamonu oraz skórkę. Zagotować delikatnie na bardzo małym ogniu, zestawić z kuchenki. W misce ubić żółtka dodając resztę mleka oraz cukier. Masę jajeczną dodać do mleka, które gotowało się z laską cynamonową oraz skórką z cytryny. Postawić na mały ogień i cały czas mieszając gotować na małym ogniu, ale nie doprowadzając do zagotowania. Ostudzić, przelać do foremki. Wstawić do zamrażalnika. Podawać udekorowane świeżą miętą. http://img148.imageshack.us/img148/3882/obrazek40491.jpg Żródło:zpierwszegotloczenia.pl |