ďťż

Boczek pieczony

Misja Tereski
http://images32.fotosik.pl/365/8aae407fc686bd09.jpg

10 plastrów surowego boczku wieprzowego grubości ok. 0,5 cm
sól
Marynata:
3 łyżki oleju
2 łyżki ostrego keczupu
ząbek czosnku
mała cebula
po łyżeczce rozmarynu i majeranku
kilka ziaren ziela angielskiego
świeżo zmielony
pieprz, sól

Boczek oprószyć solą. Przygotować marynatę: czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać. Ziele angielskie utłuc w moździerzu. Połączyć wszystkie składniki marynaty, natrzeć nią mięso, umieścić w naczyniu, przykryć, wstawić do lodówki na kilka godzin. Piec na grillu, przewracając i smarując od czasu do czasu marynatą

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski