ďťż
Misja Tereski
http://www.gotujmy.pl/ri/37623_zupa-esmeraldy_0_1.jpg
Składniki * 1 kg dojrzałych pomidorów * 200g bułki (miąższ) * 1 zielona papryka * 2 ząbki czosnku * 2 łyżki soku z cytryny * 5 łyżek oliwy * szczypta słodkiej papryki * sól * pieprz * Do przybrania: * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 plasterki szynki Opis przygotowania Namocz chleb. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na minutę. Ostudź je zimną wodą i obierz ze skórki. Usuń nasiona i pokrój na kawałki. Włóż pomidory do garnka, dodaj oczyszczona i posiekana paprykę, odsączony chleb, sok z cytryny, słodką paprykę, obrany czosnek, olej i sól. Zmiksuj. Podawaj na ciepło z pokrojonym jajkiem i szynka |