ďťż

Zupa Esmeraldy

Misja Tereski
http://www.gotujmy.pl/ri/37623_zupa-esmeraldy_0_1.jpg

Składniki

* 1 kg dojrzałych pomidorów
* 200g bułki (miąższ)
* 1 zielona papryka
* 2 ząbki czosnku
* 2 łyżki soku z cytryny
* 5 łyżek
oliwy
* szczypta słodkiej papryki

* sól
* pieprz
* Do przybrania:
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 plasterki szynki

Opis przygotowania
Namocz chleb. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na minutę. Ostudź je zimną wodą i obierz ze skórki. Usuń nasiona i pokrój na kawałki. Włóż pomidory do garnka, dodaj oczyszczona i posiekana paprykę, odsączony chleb, sok z cytryny, słodką paprykę, obrany czosnek, olej i sól. Zmiksuj. Podawaj na ciepło z pokrojonym jajkiem i szynka

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski