Ciasto kokosowe

Misja Tereski
Składniki

* 250 g miękkiego masła
* 1 szklanka drobnego cukru (można dać mniej)
* 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
* 4 jajka
* 2 szklanki m±ki pszennej

* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
* 1 szklanka wiórków kokosowych
* 1 szklanka mleka kokosowego
* papier do pieczenia paclan

Opis przygotowania
Tortownicę o ¶rednicy 26 cm wykladamy ppierem do pieczenia paclan. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Mikserem miksujemy miękkie masło, drobny cukier i ekstrakt z wanilii, stopniowo dodaj±c po jednym jajku.Dodajemy m±kę pszenn± z proszkiem do pieczenia oraz sod± oczyszczon±, wiórki kokosowe i mleko kokosowe
, jeszcze miksujemy. Masę wlewamy do przygotowanej formy i pieczemy 1 godzinę. Po ostudzeniu polewamy
lukrem z cukru pudru wymieszanego z sokiem z cytryny i mlekiem, po wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski