Misja Tereski
Składniki
* 250 g miękkiego masła * 1 szklanka drobnego cukru (można dać mniej) * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 4 jajka * 2 szklanki m±ki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej * 1 szklanka wiórków kokosowych * 1 szklanka mleka kokosowego * papier do pieczenia paclan Opis przygotowania Tortownicę o ¶rednicy 26 cm wykladamy ppierem do pieczenia paclan. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Mikserem miksujemy miękkie masło, drobny cukier i ekstrakt z wanilii, stopniowo dodaj±c po jednym jajku.Dodajemy m±kę pszenn± z proszkiem do pieczenia oraz sod± oczyszczon±, wiórki kokosowe i mleko kokosowe , jeszcze miksujemy. Masę wlewamy do przygotowanej formy i pieczemy 1 godzinę. Po ostudzeniu polewamy lukrem z cukru pudru wymieszanego z sokiem z cytryny i mlekiem, po wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi |