ďťż

Jagodowy chłodnik

Misja Tereski
Składniki

* ½ kg. jagód
* ½ szklanki cukru
* 4 łyżki śmietany
* kawałek cynamonu

* 15 dag drobnego makaronu (gwiazdki, muszelki swiderki)
* 3-4 gożdziki
* sól

Opis przygotowania

Jagody przebrac,umyc i dobrze osaczyc.Przelozyc do miski posypac cukrem i przykryc , odstawic na godzine.Polowe owocow lekko rozgniesc, zalac ¾ litra wody wlozyc cynamon
i gozdziki zagotowac.Przyprawy wyjac jagody wystudzic.Makaron wsypac do lekko osolonego wrzatku ugotowac , osaczyc .Do zupy wlozyc cale jagody i podawac z makaronem i śmietana.Smacznego

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski