Sernik mistrzowski

Misja Tereski
Sernik mistrzowski

Składniki:
* 1,5 kg białego sera
* 7 jajek
* 200 g masła
* 200 g cukru
* cukier waniliowy
* 1 łyżka m±ki ziemniaczanej
* 2 łyżki kaszy manny
* 100–150 g bakalii: smażonej skórki pomarańczowej, rodzynek i migdałów

Sposób przyrz±dzania:
Ucieramy masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodaj±c po jednym żółtku. Ser mielimy dwu - trzykrotnie i dodajemy do utartej masy. Pod koniec dodajemy m±kę ziemniaczan± i kasze mannę, bakalie – rodzynki opłukane i osuszone, migdały sparzone, obrane ze skórki i pokrojone, wszystkie bakalie delikatnie posypane m±k±. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z mas± serow±. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy tart± bułk±. Wkładamy do niej masę sernikow± i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 – 200ºC ok. 45 minut. Po upieczeniu sernik polewamy dowolna polew± orzechow±, czekoladow±, lub posypujemy cukrem pudrem.

http://www.kuron.com.pl/gfx/kuron/pl/kuron_przepisy/2/101/glowne/s2121917820.jpg

kuron.com.pl

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski