Gotowany Sernik

Misja Tereski
1 kg sera połtłustego
kostka margaryny
3 jaja
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
1,5 łyzki maki ziemniaczanej
budyń waniliowy
5-6 paczek herbatników
Polewa:
3łyzki masła
3 łyzki cukru
2-3 łyzki kakao
2 łyzki smietany kwa¶nej 18%

Margarynę, cukier rozpu¶cić w garnku,dodac zmielony ser,jajka, i rozpuszczone w
mleku m±ke i budyń(je¶li ser jest wodnisty należny dac wiecej m±ki).Mieszać cały czas
aż do zagotowania.Można dodać bakalie.Uważac by sie nie przypaliło.Blache 25/40
wyłożyc herbatnikami,wlać gor±c± masę,na wierzch znów herbatniki i
polewa.(zagotować cukier i masło,zdjac z ognia, dodać kakao i smietane,mieszać az
bedzie szkliste).Trzymac w lodowce.
Ciasto jest dziecinnie łatwe i smakuje pysznie zwłaszcza w gorace dni

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski