ďťż

Udka faszerowane

Misja Tereski
Składniki

* 4-5 udek z kurczaka
* 2 ogóreczki konserwowe
* 10-15 dkg sera żółtego

* papryka mielona ostra
* sól, pieprz czosnek granulowany
* vegeta ,odrobina maggi

Opis przygotowania
Delikatnie wyjmujemy kości z udek tak żeby skóra nie była ponacinana a z udka powstał płat mięsa , który posypujemy papryką i czosnkiem.Następnie ogóreczki kroimy na ćwiartki a ser żółty w słupki mniej więcej wielkości ogórków. Rozkładamy to na udkach po równo ,leciutko możemy posypać vegetą i pieprzem i zwijamy obwiązując białą nitką dokoła. Ukłladamy na blachę, leciutko solimy i pieczemy ok.1 godz. Bądz też obsmażamy na rumiano na oleju , podlewamy potem wodą z kostką rosołową i dusimy.Powstały sosik z pieczenia doprawiamy i jest gotowy do ziemniaczków

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski