ďťż

Zapiekane warzywa

Misja Tereski
cukinia
10 dag szalotki
10 dag pieczarek
20 dag wędzonego boczku
20 dag ziemniaków
20 dag pomidorów
3 papryki
10 dag selera naciowego
8 ząbków czosnku
20 dag mozzarelli
słoik pasty ajvar
pieprz
ostra papryka
majeranek
tymianek
natka pietruszki

Ziemniaki ugotować w łupinach na półtwardo. Pozostałe warzywa umyć, szalotkę obrać, papryki oczyścić z nasion, pieczarki opłukać i osączyć. Wszystkie warzywa pokroić w plastry. Posypać ostrą papryką i pieprzem. Posiekać czosnek, natkę pietruszki, tymianek i majeranek. Na aluminiowej tacce do grilla, ułożyć dachówkowato kolejno: plastry boczku, warstwę ziemniaków, cukinię, papryki, cebulę, seler i pieczarki. Ostatnią warstwą powinny być plasterki pomidorów. Na końcu posypać posiekanymi ziołami i czosnkiem, i polać pastą ajvar, a także posypać startą na tarce mozzarellą. Całość przykryć folią aluminiową tak aby nie dotykała sera i grillować 10 minut.

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski