Flan kalafiorowy

Misja Tereski
Flan kalafiorowy

SKŁADNIKI: 800 g kalafiora, 25 g margaryny, 25 g m±ki, 300 ml mleka, 3 jajka, 1 cebula, parmezan, sól i pieprz, posiekana natka pietruszki, kruche ciasto.

SPOSÓB WYKONANIA: Kalafior ugotować do miękko¶ci. Ostudzić. Na margarynie podsmażyć cebulę, posypać m±k±. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem do uzyskania gładkiego i gęstego sosu. Kalafior rozetrzeć na puree. Dodać do niego sos, ser, jaka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i wyłożyć kruchym ciastem. Dodać masę kalafiorow±, posypać serem i natk± pietruszki. Zapiekać ok. 45 minut aż flan ładnie się zbr±zowi.

http://img44.imageshack.us/img44/3060/obrazek40257.jpg

¬ródło:zpierwszegotloczenia.pl

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lalalu.xlx.pl
  • Menu
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Misja Tereski