ďťż
Misja Tereski
Składniki na 4 porcje:
- podwójna pierś z kurczaka, - pół kalafiora, - łyżka curry, - olej, - 2 łyżki mieszanki posiekanych ziół, - łyżka soku z cytryny, - sól, pieprz, - currry, - 2 łyżki masła, - 2 torebki mieszanki ryżu dzikiego i basmati przygotowanie: Kalafiora podziel na małe różyczki. Włóż ma 7 minut do posolonego wrzątki. Następnie odcedź, dobrze osącz. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso opłucz. Pokrój w paski. Każdy z nich z jednej strony skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut. W tym czasie na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i masło. Oprósz curry, włóż różyczki kalafiora, też oprósz curry i smaż obracając około 2-3 minuty. Wyjmij z patelni. Paski mięsa posyp ziołami, zwiń w ciasne roladki. Roladki i różyczki kalafiora naprzemiennie nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 200 st. C. Opiekaj około 10 minut. Podawaj z ryżem. http://img.interia.pl/kobieta/nimg/5/1/Kalafiorowodrobiowe_2920625.jpg |