Misja Tereski
http://images39.fotosik.pl/159/438cd4ad12d521d8.jpg
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 pokrojona duża cebula 1 zmiażdżony z±bek czosnku 1 łyżeczka posiekanego ¶wieżego tymianku lub oregano lub 1/4 łyżeczki suszonego szczypta soli ¶wieżo zmielony czarny pieprz 455 g fasolki szparagowej pokrojonej na małe kawałki 455 g cukini pokrojonej na kawałki 4 duże pomidory pokrojone na ćwiartki 55 ml wody Sposób przygotowania: 1 Podgrzewamy oliwę na dużej patelni, na ¶rednim ogniu smażymy cebulę i czosnek 5—8 min, aż cebula będzie złota. Dodajemy zioła, sól i pieprz. 2 Dodajemy warzywa, lekko mieszamy, przykrywamy i dusimy 10 min lub do miękko¶ci. Uwagi: Porcje: 4—6 Przygotowania: 15 min Gotowanie: 20 min Kalorie: 135 kcal Tłuszcz: 1 g |